Print Shortlink

Wanneer CV ketel vervangen

oude geiserU kunt uw CV-ketel natuurlijk vervangen als uw oude ketel kapot is en de kosten te hoog zijn om nog rendabel te zijn. Daarnaast is het aan te raden om uw CV-ketel te vervangen als de leeftijd van uw ketel boven de 15-20 jaar is gekomen. Dit komt doordat de rendementen van CV-ketels de laatste jaren veel zuiniger zijn geworden met energie, waarnaast de energieprijzen alleen maar zijn blijven stijgen.

Deze hoge energieprijs zal hoogstwaarschijnlijk de komende jaren blijven stijgen, waarbij ondanks de geruchten begin2011 over groen gas waarop cv-ketels niet meer zouden kunnen werken, uw cv-ketel nog steeds aardgas blijven gebruiken. Tevens stijgt het warmwater gebruik nog steeds, waardoor een zuinige ketel nog rendabeler wordt.

Nieuwe CV-ketel

Nu u de keuze heeft gemaakt om uw cv-ketel te vervangen zijn er enkele dingen om rekening mee te houden bij de aanschaf van uw nieuwe cv-ketel. Zo komt het best advies van een erkend installateur en niet van een website zoals deze, om de eenvoudige reden dat de installateur uw situatie kan zien en beoordelen. Daarnaast kunt u natuurlijk wel zelf kijken wat u wilt en wat u in de toekomst wilt. Denkt u er aan om een regendouche te installeren of stoomcabine, geef dit dan door aan de installateur. Deze kan dan bij de keuze van de nieuwe cv-ketel rekening houden met de CW klasse van de nieuwe ketel.

One Response

  1. CV ketel installateur kiezen - CV Ketel Leasen

    […] wilt een nieuwe cv-ketel of u wilt uw cv-ketel laten inspecteren en onderhouden, hoe weet u dan dat u een goede installateur […]

Leave a Reply